20 Ağustos 2007 Pazartesi

Rock'n Coke '07

Sırf onlar için gideceğimi yazmıştım bir ara...aşağıda abiler hakkında detaylı bilgi de yazdım.Gönül isterdi ki bir de pinhani olsun aralarında ama neyse...dileyen eklensin,cümleten sevgiler & saygilar..
bilet fiyatları için:http://www.rockncoke.com/tr/biletler.asp?ua=6&ui=0
çıkan diğer gruplar ve ayrıntılı program için:http://www.rockncoke.com/tr/tumsanatcilar.asp?ua=3&ui=1&id=107
bir adet de orjinal afiş koyuverelim,



2 Eylül Pazar

Galler'in en önemli rock topluluğu Manic Street Preachers Rock'n Coke sahnesinde yerini alıyor. Manic Street Preachers son olarak The Cardigans solisti Nina Persson ile Your Love Alone Is Not Enough adlı hitleri için biraraya gelmişti. Şarkı şu günlerde dünya müzik televizyonlarının en çok yer verdiği videolar arasında yer alıyor. Grubun 3 yıllık bir aradan sonra yayınladığı Send Away the Tigers ise eski soundlarını müjdeleyerek İngiltere albümler listesine 2 numaradan girmeyi başardı.

İngiliz müzik tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başaran Manic Street Preachers, 1990'lardan bu yana farklı şarkı sözleri ve entellektüel duruşları ile kült statüsünde yeralıyor. Punk rock ve alternatif rock'a getirdikleri yenilikçi bakış açısı ile dikkatleri çeken grup, Küba'da gerçekleştirdikleri konserle uluslararası arena'da büyük yankı uyandırmıştı.

1990 yılında onları adeta ikonlaştıran I Laughed when Lennon got shot ile başalayan yükseliş Sony etiketi ile yayınlanan ilk albümleri Generation Terroristsle dahada hızlandı. Grup kısa sürede Amerika Birleşik Devletleri'nden Japonya'ya kadar yayılan bir coğrafyada çok sayıda tutkulu hayran sahibi oldu. Albert Camus, Sylvia Plath ve George Orwell gibi isimlerden alıntılar içeren albümden 6 single yayınlandı ve albüm eleştirmenler tarafından övgüyle karşılandı. Grunge soundunun ağır bastığı ikinci albüm Gold Against The Soul ise yine İngiltere albüm satış listelerine ilk 10'dan girdi. Grup hemen ardından 1995 yılında Bosna-Hersek yardım projesi için Raindrops Keep Falling On My Head'i kaydetti.

Everything Must Go albümleri 1996 yılında Mercry Prize'a aday gösterildi. İngiltere liste tarihinde en uzun isimli 1 numara olarak bir rekora sahip olan If You Tolerate This Your Children Will Be Next'in yer aldığı This Is My Truth Tell Me Yours ise yine satış listelerinde zirveye yükselirken grubun en başarılı albümü oldu. 2000 yılında The Masses Against The Classes adlı single grubun köklerine geri dönüş sinyalini verirken hiç bir promosyon yapılmadığı halde İngiltere'de 1 numara oldu.

2004 yılında büyük ses getiren Past, Present & Future turnesini gerçekleştirdiler. Bir süre solo çalışmalara ağırlık veren ekip bu yıl yeni bir albüm ve turne için biraraya geldi. Yayınlanacağı duyulduğu anda büyük heyecan yaratan Send Away The Tigers için grup geniş kapsamlı bir dünya turnesi planlandı.

Bugüne kadar aralarında Brit Awards (4 ödül), Melody Maker, NME, Vox, Q Merit Award gibi sayısız prestijli ödül kazanan topluluk bu yaz Glastonbury, V, WDR Rocknacht in Cologne, Rock Ness, Greenfield, Hultsfred Festival, Hurricane and Southside, Fflam Festival, Wales ve Summer Sonic festivallerinde sahne alacak.

Hiç yorum yok:

 
Site Meter