28 Haziran 2007 Perşembe

Katiller Ordusu!

TSK'nın bir süredir gündemindeydi orduda profesyonelleşme..
İlk bakışta hoş geliyor kulağa.. Zorunlu askerlik hizmeti kalkacak ya da önemsizleşecek...
Hemen ardından hala hoş.. Son süreçte artan ve de bilinçli olarak daha fazla gündeme taşınmaya başlanan şehit cenazelerini, profesyonel ordu fikrinin meşrulaştırılması için kullanmayı başardılar. Bravo...
Benimse kanım donuyor düşündükçe.. Bir katiller ordusu yaratılacak.. Ülkemizde mehmetçiği pazarlamak yeni bir adet değil, taa Kore savaşından beri "23 sent"lik askerlerimizle övünüyor birileri.. Nazım'ın şiirini anmamak elde mi?
Toplumsal hareketlerden etkilenmeden, kamuoyu baskısını hissetmeden, ordunun istendiği ülkede veya istendiği bölgede "kullanılması", tam manasıyla korkunç bir olasılık.. Bir örnek yalnızca.. Irak'ı işgal etme onursuzluğundan ucundan da olsa sıyrılabilmişsek 2003'te, toplumsal baskı sayesinde mecliste takılan tezkeredendir... Böyle dertlerden kurtulmak istiyorlar haliyle.. Kan pazarlığını daha rahat yapabilmek için.. Afganistan'da, Kosova'da, Lübnan'da ve daha pek çok yerde NATO işgallerine kolaylıkla katılabilmek, kendi ülkesinin askerini "babalar" gibisatabilmek için.
Paralı askerliğin şimdilik hazır kadroları, kulak kesen eski özel tim mensupları, işkenceci korucular, her tür kirli ve karanlık organizasyonun parçalarından oluşuyor ve buna birileri eklencektir işte..
Ben ülkemin güvenliğini bunlara teslim etmem!

1 yorum:

zırdeli dedi ki...

kan çıkmazsa para yok...
bence prim usulü getirilsin. baz maaş + döktüğün kanın her litresine 500 ytl...
ama askerlik kalkacaksa, bana uyar açıkçası...

 
Site Meter